Stare de alertă: dec 2020 – … FarmaVoluntar

„Vă ajutăm din Cluj” este o mişcare civică înfiinţată pe 16 martie de către asociaţiile VeDem Just, Civic Suport şi Clujul Sustenabil, la care s-au alăturat CPVP – Center for Peace and Violence Prevention şi Asociaţia Daisler. Scopul inițial al mişcării a fost acela de a ajuta persoanele vârstnice şi cele vulnerabile la COVID-19 să se expună cât mai puțin riscului de contaminare prin procurarea contra cost a produselor alimentare şi medicamentelor de strictă necesitate în perioada de stare de urgență.

„Vă ajutăm din Cluj a început să fie solicitată încă din primele zile, via dispecerat şi grupul de Facebook, pentru mult mai multe nevoi decât cele adresate prin acţiunile lansate iniţial, respectiv livrarea de alimente şi medicamente persoanelor vulnerabile. Cele mai frecvente solicitări primite au fost cele privind nevoile bătrânilor fără resurse financiare, copiilor internaţi, ale cadrelor medicale lipsite de echipamente de protecţie, ale membrilor comunităţilor izolate fără acces la magazine şi farmacii, diversificarea produselor livrate şi consilierea în contextul răspândirii COVID-19. Astfel, cu respect faţă de procedura de protecţie şi siguranţă dezvoltată, VAdC a pregătit şi lansat noi acţiuni răspunzând nevoilor exprimate direct de cetăţeni: donaţii echipamente de protecţie pentru cadrele medicale, coşul de primăvară, o masă caldă pentru medici şi pentru copii internaţi, donaţii pachete cu produse de bază, pentru Paşte, proiectul Ajută un bunic, livrare medicamente pentru pacienţii înscrişi în programe naţionale de sănătate, voluntariat în cadrul proiectului Auchan – amenajarea Unităţii de Suport Medical din Sala Polivalentă Cluj”.

Mai multe detalii în secțiunea „Activitate stare de urgență.”

Stare de alertă: dec 2020 – … FarmaVoluntar

Sosirea în România a valului al doilea al pandemiei a adus cu sine mai multe probleme prevăzute sau nu: suprasolicitarea sistemului sanitar, insuficiența locurilor specializate ATI, reticența oamenilor de a mai respecta restricțiile pe termen lung, friabilitatea educației online și dificultatea pătrunderii ei în mediile sărace, etc. 

Noi, cei care în primăvară ne-am unit sub umbrela Vă ajutăm din Cluj pentru a proteja cât mai mulți dintre semenii noștri aflați în situații de risc major de a dezvolta complicații în cazul contactării Covid-19, am considerat că trebuie să continuăm să sprijinim comunitatea. Astfel, împreună cu Colegiul Farmaciștilor Cluj, am demarat campania FarmaVoluntar. Aceasta este destinată persoanelor din comunitatea clujeană aflate în autoizolare sau carantină, care au nevoie de medicamente și nu au ajutor în a le procura. 

Persoanele aflate în această situație pot apela call center-ul campaniei, la numărul 0364.406.517, tarif normal, zilnic între orele 09-13 și 15-19. La capătul liniei va răspunde un farmacist voluntar care va prelua informațiile necesare de la persoana aflată în nevoie și le va transmite mai departe unei farmacii din proximitatea domiciliului solicitantului, care are medicamentele pe stoc, cât și unui alt voluntar, care se va asigura că medicamentele pregătite la farmacie vor ajunge la domiciliul solicitantului. Plata pentru medicamente se va putea face online sau cash, la livrare, iar costul livrării va fi 0, serviciul fiind unul de pur voluntariat. Toți voluntarii Vă ajutăm din Cluj trec printr-o selecție riguroasă și traininguri solide pentru a ne asigura că riscul transmiterii mai departe a unei posibile infectări cu virusul Sars-Cov-2 este minim.

Campania începe pe data de ___ decembrie și va fi activă atâta vreme cât va fi necesară.